Grannskap

Det finns många grannskap i Sverige, säkerligen 10 000-tals. Grannskapen kan skilja sig mycket åt och i sin mångfald har de sina egna unika kännetecken.

Det finns grannskap där inte grannarna hälsar på varandra, det finns nära grannskap, där alla vill vara med att hjälpa till.

Hela Sverige ska leva

bygger en modern folkrörelse som organiserar dem som är med i dag och som tilltalar nya målgrupper som är intresserade av att hela Sverige ska leva. Deras mål är enkelt: Hela Sverige ska leva och bli ett land i balans. De ser landsbygdsutveckling som en helhet. Service, kultur, lokalt inflytande och infrastruktur och digitalisering ser de som de viktigaste frågorna som kan lägga en stark bas i alla orter oavsett var i landet man bor och därför kommer de att prioritera dem fram till 2020.  Det innebär att de driver projekt som har med dessa frågor att göra och att de opinionsbildar och sprider kunskap och information om dem.

Men det finns inte någon övergripande idé eller kunskap om hur vi kategoriserar grannskapen. Här är en lista över Sveriges län. För nuvarande är listan tom — men som kommer att fyllas på med de grannskap som är helt i början av en integrerad grannskapsprocess utifrån de principerna vi beskriver på grannskap.nu:

Sveriges län

LänKlusterAnt. grannskapAnt. studiecirklar
Blekinge län
Dalarnas län
Gotlands län
Gävleborgs län
Hallands län
Jämtlands län
Jönköpings län
Kalmar län
Kronobergs län
Norrbottens län
Skåne län
Stockholms län
Södermanlands län
Uppsala län
Värmlands län
Västerbottens län
Västernorrlands län
Västmanlands län
Västra Götalands län
Västra Götalands län
Örebro län
Östergötlands län
Print Friendly, PDF & Email